Wachttijden


Actualisering:

7-5-2022

Tot eerste gesprek

Tot start behandeling

Nieuwe cliënten

 

N. van der Meer

 

4 weken

 

Géén wachttijd

Nieuwe cliënten kunnen zich aanmelden. Ook cliënten die van buiten MC Zonnestein komen kunnen zich aanmelden. 

Het staat je vrij om contact met mij op te nemen en op de wachtlijst te worden geplaatst. Bij aanmelding (telefonisch of per mail) hoor je hoe lang de wachttijd is. Soms is de wachtlijst zo lang dat er tijdelijk geen instroom mogelijk is op de wachtlijst. Ik laat je snel weten hoe het ervoor staat. Tussen het intakegesprek en de start van de  behandeling is er geen wachttijd. 

Er zijn drukke en rustigere momenten op de dag. Als je op de rustig momenten kunt afspreken dan is de wachttijd soms korter.

Er is geen verschil in wachttijd tussen de zorgverzekeraars, voor alle zorgverzekeraars is de wachttijd even lang.

 

Als je de wachttijd te lang vindt kun je de zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. De zorgverzekeraar kan je ondersteunen bij het zoeken naar een andere therapeut, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een therapeut een intakegesprek krijgt, en zodat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen.

 

Wat betreft aanmeldingen voor jeugd tot 18 jaar bestaat deze wachtlijstbemiddeling niet. Wel kan ik met jongeren en hun ouders meedenken als er wachttijd is, door je door te verwijzen naar een andere therapeut, of door overbruggingshulpverlening gedurende de wachttijd.